Cari...

Antarabangsa Info Menarik

Wanita Sumbat Bayi 6 Hari Dalam Beg Galas Di Lapangan Terbang

Kongsi

Seorang wanita dipercayai sumbat masuk bayi yang berusia 6 hari di dalam beg galasnya setelah dihidu oleh pihak berkuasa melihat kelakuan aneh wanita tersebut. Pegawai keselamatan di Lapangan Terbang Antarabangsa Ninoy Aquino di Manila mendapat kejutan apabila seorang wanita Amerika pada pagi Rabu membawa seorang bayi berusia 6 hari.

Perkara ini sangat membingungkan masyarakat kerana seorang wanita sanggup bertindak kejam dengan sumbat bayi di dalam beg.

Menurut pihak berkuasa, dia sedang berusaha untuk terbang keluar negara tanpa dokumen yang sah.
Anak itu ditemui di lapangan terbang sekitar 6:20 pagi. Jennifer Talbot berusia 43 tahun, cuba meninggalkan negara itu melalui jurucakap Biro Imigresen Filipina, Melvin Mabulac kepada The Washington Post. Beliau berkata bayi itu ditemui dalam “beg pinggang yang besar” dan Talbot enggan menyerahkan bayi untuk pengisytiharan kepada pihak imigresen.

Wanita Sumbat Bayi

Imej keselamatan yang dikeluarkan kepada CNN menunjukkan seorang wanita dengan seluar jeans biru dan jaket gelap berdiri bersama anggota keselamatan dengan beg yang disangkut di bahunya dan kemudian duduk di lapangan terbang setelah dia ditahan.

Wanita Sumbat Bayi
Foto: mstar

Menurut CNN Filipina, Talbot mendakwa dia ada kaitan dengan bayi tetapi tidak mempunyai dokumen yang sah untuk membuktikannya. Kanak-kanak itu tidak mempunyai identiti perjalanan, dan kewarganegaraan yang tidak diketahui. Negara memerlukan permohonan, dokumen perjalanan dan persetujuan bertulis daripada ibu bapa atau penjaga sah untuk anak-anak di bawah umur untuk melancong ke negara asing bersama orang lain.

Wanita itu diserahkan kepada Biro Penyiasatan Kebangsaan, dan Jabatan Kehakiman akan menentukan apa-apa liabiliti jenayah, kata Mabulac. Beliau berkata beliau dilarang untuk melepaskan identiti kanak-kanak itu.

Baca juga  Pencemaran Udara Membawa Kemudaratan Jika Tidak Di Kawal
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *