Cari...

Gaya Hidup Hubungan

Sifat Cinta Jujur Seorang Wanita Dalam Hubungan

Kongsi
jujur

Mengetahui kejujuran cinta seseorang wanita itu memang perkara yang sukar untuk dipastikan. Hubungan cinta akan lebih indah apabila mempunyai pasangan yang benar-benar jujur. Seorang wanita yang jujur dalam cintanya tidak akan memaksa seorang lelaki untuk menerima dirinya.

Cinta Jujur

cinta
Foto: yunfila.com

Dia tidak akan menghalang seorang lelaki untuk mencintai orang lain kerana dia tahu itu bukan haknya untuk menentukan pilihan hati seseorang lelaki.

Dia tidak akan menaruh dendam dan sedia memaafkan apabila cintanya ditolak oleh seorang lelaki. Dia berhenti melakukan perkara yang tidak disukai oleh lelaki itu.

Dia akan memastikan lelaki itu sentiasa hidup bahagia dan terjaga melalui doa dan jika boleh, melalui pesanan kepada orang terdekat lelaki tersebut.

Malah dia akan melepaskan lelaki itu pergi apabila lelaki itu meminta agar berhenti mencintainya dan meninggalkan dia, kerana dia lebih rela membiarkan lelaki itu gembira dengan kehidupan dan cinta yang telah dipilih lelaki itu daripada terseksa melayan cintanya.

‘A true and sincere woman is one who lets go when he says no.’

Wanita yang benar-benar jujur dalam cinta tidak akan terhenti setakat itu sahaja cintanya. Malah dia akan menjadi lebih penyayang dan pemaaf serta berani mencintai orang lain dalam meneruskan kehidupan selepas dipinggirkan.

Kerana hatinya sentiasa wujud api cinta yang tidak pernah padam, dan dia tahu itu juga yang dikehendaki oleh lelaki yang pernah disukainya.

Dia juga tidak sekali-kali akan meninggalkan lelaki yang ikhlas mencintainya kembali. Kerana cinta dalam hati wanita ini terlalu jujur untuk menggantikan lelaki yang benar-benar menyayanginya dengan yang lain walau apa musibah datang sekali pun.

Malangnya ramai lelaki terlepas pandang wanita seperti ini dan sering memilih kaca yang bergemerlapan indah sebagai cinta setianya walaupun banyak kali dilukai oleh kaca yang sama.

Baca juga  Rutin Penyebab Sakit Jantung Yang Anda Harus Tahu

Sungguhpun begitu, di antara lelaki-lelaki ini, yang baru belajar menjadi bijak akhirnya akan belajar untuk mengenali berlian dan memperolehnya setelah sekian lama dilukai.

Orang yang dinaungi hidayah akan rasa takut jika kehilangan rasa jujur dan rasa syukur. Wanita bersikap jujur ini mempunyai hati yang begitu suci dalam percintaan. Petikan dari bm.cari.com.my.

Tag:

Anda mungkin juga meminati

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *