Cari...

Cerita Menarik Gaya Hidup

Seorang Budak Kecil Dikurung Dalam Kandang Bersama Ular

Kongsi
budak

Sebagai ibu bapa, menjaga dan menjaga anak adalah penting. Tidak seorang pun ibu bapa mahu anak mereka dicederakan dan berada dalam bahaya. Tetapi pada hakikatnya, banyak kes dijumpai di mana ibu bapa boleh menjadi pelaku keganasan terhadap anak-anak.

Beberapa kes di mana ibu bapa menjadi pelaku yang meninggalkan anak mereka dan bahkan melakukan keganasan. Terdapat banyak faktor yang boleh mempengaruhi, mulai dari ekonomi, pendidikan dan pemahaman ibu bapa yang terhad hingga hubungan dalam keluarga yang tidak harmoni.

Seperti yang dialami oleh anak kecil yang satu ini. Dia ditinggalkan oleh ibu bapanya sendiri dan tidak mendapat pengawasan yang sewajarnya. Bahkan ibu bapanya mempunyai hati untuk mengurungnya di kandang anjing dan dikelilingi oleh ratusan binatang, termasuk ular.

Kejadian ini kemudian disorot, lebih-lebih lagi diketahui bahawa anak lelaki itu telah dikurung dengan haiwan liar ini selama kira-kira 1.5 tahun.

Dikurung dalam sangkar di ruang tamu

Seorang kanak-kanak tanpa pengawasan dikurung di dalam sangkar anjing dan dikelilingi oleh ratusan tikus dan ular. Kes ini pada mulanya didakwa dari polis tempatan yang mendapat panggilan oleh orang yang tidak dikenali. Orang yang memanggil memanggil kemungkinan kekejaman terhadap haiwan.

Setibanya di lokasi dalam operasi penyelamatan haiwan di Henry County, Tennessee di Amerika Syarikat pada hari Khamis, polis menemui balita di dalam sangkar. Kanak-kanak lelaki yang berusia 18 bulan itu dikurung dengan ular boa sepanjang 3 meter. Anak lelaki ini didakwa dikurung oleh ibu bapanya.

Ibu bapa dan datuknya ditangkap polis

Kes ini juga membongkar kegiatan keluarga yang menanam ganja dan memelihara haiwan hidup untuk dijual. Ibu kanak-kanak lelaki itu Heather Scarbough, 42, ayah tirinya, Thomas Jefferson Brown, 46, dan datuknya, Charles Brown, 62, ditangkap dan ditahan kerana didakwa mengurung anak kecil itu dan pelbagai tuduhan lain.

Baca juga  Kajian: Seramai 5 Juta Bujang Terlajak Di Malaysia Belum Kahwin

Ketua polis tempatan Henry Monte Belew mengatakan pada sidang media bahawa kanak-kanak itu dijumpai di antara lapan ular, 56 anjing, 10 ekor arnab, 86 ekor ayam, seekor tokek, empat burung parkit, tiga kucing, satu burung, tiga glider gula dan 531 tikus, tikus dan hamster.

“Anak itu dikurung di ruang tamu, di sebelah lapan ular dan makanan ular di sebelah kandang budak itu.” katanya seperti dipetik dari Mirror.uk.

“Terdapat lapan ular di ruangan yang sama, lalu ada tikus yang berlari ke mana-mana,” sambung Henry Monte Belew.

Sumber: Liputan6

Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *