Cari...

Cerita Menarik Hubungan

Rahsia Bonda Rozita Kekal Awet Muda Ialah Sering Belai Janggut Suami

Kongsi

Wanita dan kecantikkan tidak boleh dipisahkan, sehinggakan ramai yang sanggup melabur ribuan ringgit bagi mendapatkan raut wajah jelita.

Menurut pengusaha kosmetik terkenal Bonda Rozita atau Rozita Ibrahim yang juga ibu kepada personaliti Aliff Syukri ini, petua beliau kelihatan muda di usia penghujung 50an ialah kerap mengurut janggut suami.

Menurut Bonda Rozita, menurut pemerhatiannya wanita yang mempunyai suami berjanggut mempunyai lebih banyak kelebihan kerana akan nampak lebih awet muda jika si suami menyimpan janggut panjang.

Foto: khalifahmedia.bbn.my

‘Janggut suami yang panjang akan membuat wanita tampak lebih muda kerana menggalakkan hormon’ dakwanya di dalam salah satu status Instagram terkini.

Beliau turut memetik kajian saintis daripada Massacusette Institute of Technology (MIT), Amerika Syarikat bahawa janggut boleh melindungi wajah lelaki dari sinaran UV, menggalakkan kesuburan dan membaik sistem pernafasan.

Tidak hairanlah status Bonda Rozita itu menjadi bahan perbincangan panas di ruangan komennya.

‘Wah, tak sangka tak perlu pembedahan kosmetik pun untuk awet muda’ kata seorang netizen.

‘Kena minta suami bela janggutlah kalau macam ni’ tambah seorang lagi.

‘Betul, suami saya pun cakap benda sama, time tu saya sakit perut suami suruh kemam janggut dia, hilang terus sakit’ kongsi seorang lagi pengikut pengusaha Sendayu Tinggi ini

Pada para isteri, anda haruslah pandai memikat hati suami jika mahu hidup sentiasa bahagia. Suami sememangnya sangat perlukan perhatian daripada isterinya. Semoga bermanfaat, sekian petikan dari bm.cari.com.my

Baca juga  Adab Bercakap Dengan Suami, Isteri Mesti Jaga 9 Ayat Ini
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *