Cari...

Culture Style

Pelukis Melukis Dirinya Sendiri Dengan Teknik Yang Sangat Ringkas

Kongsi
pelukis

Pelukis Ewan McClure merupakan seorang pelukis profesional di mata dunia. Lahir pada 1975, mempunyai bakat yang sangat unik iaitu mampu melukis dirinya sendiri. Caranya agak lebih mudah daripada apa yang anda fikirkan, hanya dengan menggunakan cermin.

Ewan McClure, seorang artis profesional yang tinggal di Edinburgh, Scotland, juga tertarik untuk mencuba teknik cermin, dan hasilnya sangat menarik.

pelukis

Foto: erabaru

Apabila Ewan merasakan bahawa lukisan yang diciptakan olehnya selama ini adalah biasa dan tidak unik. Untuk mencabar dirinya sendiri, maka pelukis ini mahu mencuba teknik melukis yang berbeza.

Ewan meletakkan kamera di belakang cermin dwiarah dan merakam keseluruhan proses, Ewan berkata: “Kira-kira 3 jam percubaan untuk mendapat hasil yang memuaskan”.

Mari kita lihat cara pelukis menghasilkan lukisan ini menerusi video youtube beliau.

Sangat menarik bukan? Melihat dari pantulan cermin, teknik ini nampak berjaya menarik pelukis yang lain untuk membuat hasil yang serupa.

Teknik ini sangat susah, namun memerlukan kesabaran yang tinggi. Tak rugi untuk anda menyebarkan bakat beliau supaya dikenali ramai.

Sumber: erabaru.com.my

Baca juga  Pemakaian Cincin Di Jari Dapat Ketahui Personaliti Seseorang
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *