Cari...

Gaya Hidup Kulinari

Maksud Di Sebalik Kedudukan Sudu Dan Garfu Selepas Makan

Kongsi

Jika anda gemar makan di restoran-restoran mewah, anda perlu tahu tentang maksud disebalik kedudukan sudu dan garfu selepas anda makan atau meninggalkan meja makan anda. Ramai yang tidak tahu tentang perkara ini. Malah, kadang-kadang pelayan sendiri pun tidak tahu maksud di sebalik kedudukkan sudu dan garfu.

Setiap kedudukkan sudu dan garfu ada maksudnya tersendiri. Jika anda pernah makan di restoran-restoran mewah, mesti anda pernah memerhati kedudukkan sudu dan garfu dalam keadaan sedikit pelik, malah macam memberi gambaran simbol. Hal ini merupakan simbolik yang sudah diamalkan oleh orang-orang kaya tentang komen mereka terhadap pemilik restoran.

Untuk memberitahu tentang layanan atau rasa masakan restoran, tak semestinya anda pergi ke dapur atau mendapatkan pegawai yang bertugas. Cara yang paling senang adalah komen dengan kedudukkan sudu dan garfu. Bagi kebanyakkan restoran yang mempunyai kelas yang tinggi, maka mereka akan tahu tentang ini. Jadi mereka akan mengkaji pelanggan yang makan di meja tersebut dan pasti akan memberi layanan yang lebih istimewa untuk kali yang kedua.

Maksudnya, sesiapa yang tahu kod kedudukkan sudu dan garfu ini bukan calang-calang orang. Orangnya mungkin orang yang berada, dengan adat makan yang sudah dipraktikkan dari kecil. Mereka tidak komen secara berdepan, tetapi secara berkhemah supaya pihak restoran akan memperbaiki setiap kelemahan yang mereka ada. Mari kita lihat kod tersebut:

Foto: uf.cari.com.my

Foto: uf.cari.com.my

Foto: uf.cari.com.my

Semoga ilmu tersebut bermanfaat bagi anda. Dan jangan lupa untuk kongsi ilmu ini kepada rakan-rakan anda yang lain.

Baca juga  Lelaki Sanggup Ceraikan Isteri Kerana Cintakan Pondan
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *