Cari...

Uncategorized

Lupakan 5G, Samsung Sedang Dalam Usaha Membangunkan 6G

Kongsi

Rangkaian dan telefon pintar 5G belum lagi sempurna, tetapi Samsung sudah mengusahakan teknologi rangkaian selular generasi akan datang.

Korea Herald melaporkan pada hari Selasa bahawa Samsung telah melancarkan pusat penyelidikan baru, memfokuskan dalam penyelidikan 6G.

Pusat baru ini dipanggil Pusat Penyelidikan Komunikasi Lanjutan dan ia adalah sebahagian daripada organisasi penyelidikan dan pembangunan utama Samsung di Seoul – Penyelidikan Samsung.

Foto: http://m.theinvestor.co.kr

“Pasukan semasa mengenai standard teknologi telekomunikasi telah diperluas untuk memulakan penyelidikan utama rangkaian 6G,” seorang pegawai Samsung memberitahu outlet.

Melihat kepada 5G, bahagian siap untuk pengguna itu masih di peringkat awal, kebanyakan orang (kecuali seorang presiden tertentu) mungkin tertanya-tanya apa 6G berdiri pada ketika ini, dan jawapannya adalah: tidak banyak. Ia adalah nama yang pasti untuk teknologi rangkaian selular yang datang selepas 5G, tetapi ia sangat awal dalam perkembangannya, dan ia mungkin tidak akan berubah menjadi apa-apa yang dijual untuk sekurang-kurangnya beberapa tahun lagi.

Pada laman web Penyelidikan Samsung, Samsung tidak banyak menyebut tentang 6G. “Sudah ada di Eropah, China, dan Amerika Syarikat, terdapat perbincangan terbuka tentang keperluan untuk penyelidikan mengenai 6G, generasi akan datang selepas 5G, dan projek penyelidikan pertama sudah dijalankan di seluruh dunia,” kata laman web itu.

Tidak mengejutkan, laporan Korea Herald juga tipis, selain mengatakan bahawa pusat penyelidikan baru juga akan berfungsi pada kecerdasan buatan dan robotik.

Sumber: sea.mashable.com

Baca juga  Aplikasi Kemas Kini Palsu! Bahaya! Wang Anda Boleh Lesap!
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *