Cari...

Berita

Isu Kereta Terbang Menjadi Bahan Jenaka, Najib Razak

Kongsi
najib razak

Cerita menarik seterusnya, Najib Razak dengan penduduk dan penyokong BN bergelak ketawa ketika di pusat mengundi di Brunei. Isu kereta terbang terus menghangatkan kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Kimanis apabila ia menjadi bahan sindiran dan jenaka dalam kalangan pemimpin dan penyokong Barisan Nasional (BN).

Bekas presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak secara berseloroh berkata, kehadirannya ke Kimanis akan lebih cepat sekiranya mempunyai kereta terbang.

Ia kemudian disusuli dengan gelak-ketawa penduduk dan penyokong BN yang hadir di Pusat Daerah Mengundi (PDM) Brunei, di sini, pada Sabtu.

“Saya datang sini kalau ada kereta terbang, lagi cepat.“Jadi pagi tadi saya buka TV (televisyen), saya tengok channel (saluran) Bloomberg, Bloomberg kata kereta terbang masih lagi dalam impian.

“Di negara maju barangkali 10 tahun lagi, tetapi Malaysia, menteri dia (Menteri Pembangunan Usahawan Datuk Seri Redzuan Md Yusof) kata, kereta terbang tahun ini akan terbang,” katanya.Awal tahun lalu, Redzuan mengumumkan projek kereta terbang pertama di Malaysia.

Bagaimanapun, kereta terbang yang dimaksudkan sebenarnya adalah sebuah ‘super dron’.

Baca juga  Kondom dan Tisu Tandas Habis Dijual Gara-gara Corona Virus

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *