Cari...

Hubungan Islamik

Sebab Mengapa Janin Hasil Anak Luar Nikah Mudah Dilahirkan

Kongsi

Sebab mengapa diakui bahawa remaja hari ini berada di barisan hadapan dari segi inovasi dan ilmu pengetahuan. Tetapi, sebaliknya mereka juga mengalami apa yang disebut degradasi moral. Terutamanya berkaitan dengan pergaulan.

Tidak perlu dijelaskan satu-satu contoh, kerana kita sudah pasti mengetahui kelakuan remaja hari ini. Ya, remaja sekarang sedang membuat ibu bapa sakit dada.

Jika dahulu, orang muda takut untuk memegang tangan, hari ini orang muda tanpa segan untuk mencium pasangan mereka. Bukan rahsia lagi bahawa ramai golongan remaja melakukan perkara-perkara yang hanya perlu dilakukan apabila ada ikatan perkahwinan. Sehingga berakhir kehamilan di luar nikah.

sebab mengapa

Sebab Mengapa

Sementara itu, sudah pasti ramai yang tertanya-tanya mengapa wanita yang melahirkan anak di luar perkahwinan lebih mudah dibandingkan dengan wanita yang sudah berkahwin. Jika diperhatikan semasa tempoh kehamilan.

Tidak ramai orang akan melihat perubahan fizikal wanita yang belum berkahwin jika dibandingkan dengan mereka yang telah berkahwin sehingga semasa proses bersalin.

Purata wanita yang belum berkahwin boleh melahirkan dengan mudah di mana-mana lokasi tanpa bantuan sesiapa. Bukankah itu pelik?Melaporkan dari Hikmah.com, ketakutan yang membuat seorang wanita dapat melahirkan anaknya dengan mudah.

Bermula dari hubungan yang salah, ketika mengandung tiada masalah seperti wanita biasa ketika hamil. Tuhan menghilangkan rasa kesengsaraan sehingga tidak mendapat pahala seperti wanita lain yang berjuang ketika mereka menikah dengan perkawinan yang sah.

Kadang-kadang, tanda-tanda hamil juga tidak kelihatan. Perutnya tidak kelihatan besar, dia juga boleh berjalan seperti biasa. Kadang-kadang, anda boleh pergi ke sekolah dan membuat aktiviti bidang seperti pelajar lain.

Walaupun sebenarnya sedang hamil. Itulah kebaikan lain yang dibatalkan oleh Allah SWT. Kemudian apabila melahirkan, mudah bagi anak untuk keluar. Ganjaran mendapat sakit daripada melahirkan kanak-kanak itu telah dikeluarkan darinya.

Baca juga  Pilih Calon Suami Yang Mempunyai Ciri-ciri Seperti Ini

Wanita biasa, dalam keadaan ini mesti dibantu oleh bidan yang mahir. Ia juga sukar dan menyakitkan untuk melahirkan seorang anak, tetapi seorang wanita yang telah melakukan zina adalah mudah. Perasaan kasih sayang juga telah dihapuskan darinya.

Oleh itu, kepada semua wanita, janganlah mendekati zina. Tidak kira betapa baiknya seorang lelaki kepada anda, jangan serahkan mahkota diri dengan cara yang salah. Anda akan dihantui oleh rasa bersalah sepanjang hidup.

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *