Cari...

Kesihatan

Inhaler Ganja Mampu Memulihkan Kanser Paru-paru Dan Asma

Kongsi
inhaler ganja

Inhaler ganja merupakan alternatif bagi merawat penyakit asma. Asma merupakan penyakit paru-paru, dan pelbagai isu pernafasan adalah beberapa sebab mengapa orang memilih kaedah penggunaan ganja selain merokok. Walaupun ganja dimakan oleh berjuta-juta orang, kaedah penghantaran tertentu tidak sesuai kerana kesihatan fizikal seseorang. Nasib baik, walaupun, individu boleh menggunakan kanabis secara lisan dan sublingually, menggunakan produk topikal pada kulit mereka, dan juga menggunakan patch transdermal. Penyedutan melalui vaping adalah pilihan lain, yang tidak mempunyai kesan kesihatan yang sama seperti pembakaran.

Inhaler Ganja

Untuk memenuhi dan memenuhi tuntutan orang yang memerlukan bantuan segera tetapi tidak boleh atau tidak memilih untuk membakar kanabis, saintis Israel telah mencipta inhaler ganja. Mereka bertujuan untuk mengurangkan kesakitan yang disebabkan oleh kanser dan untuk memberi manfaat perubatan kepada individu yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma. Bagaimanakah ia ini berfungsi dengan tepat, dan bilakah mereka boleh didapati kepada orang ramai?

inhaler ganja
Foto: magazine.grasscity.com

Kerjasama Antara Panaxia Pharmaceuticals & Rafa Pharmaceuticals

Baru-baru ini, para saintis Israel telah menumpukan usaha mereka untuk mencipta inhaler ganja yang paling berkesan dan berfaedah yang mungkin dengan tujuan untuk membantu orang yang tidak hanya sakit kronik yang akut dan kronik tetapi juga yang mengalami masalah pernafasan. Walaupun memakan ganja melalui inhaler adalah cara baru untuk menggunakan herba ini, kaedah ini masih diuji untuk memastikan bahawa semua kinks akan diselesaikan sebelum orang ramai mempunyai akses kepada produk ini.

Dua syarikat Israel yang telah bekerjasama antara satu sama lain dan telah mendapat bola rolling adalah Panaxia Pharmaceuticals dan Rafa Pharmaceuticals. Kemudian, tidak lama dahulu, Panaxia mengeluarkan maklumat tentang operasi ujian klinikal baru di Kementerian Kesihatan negara. Hasrat untuk menjalankan ujian klinikal adalah untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai bioavailabiliti ganja melalui inhaler dengan tepat diukur dos yang terkawal.

Baca juga  Makan Peria Terlalu Banyak Boleh Botakkan Kepala Anda?

Jika anda tahu seseorang yang mungkin mendapat manfaat daripada inhaler ganja, pendaftaran untuk ujian klinikal ini kini terbuka. Menurut Dr. Dadi Segal, Ketua Pegawai Eksekutif Panaxia, berikut dinyatakan tentang inhaler ganja dan uji klinikal produk:

“Percubaan klinikal itu dilakukan sebagai sebahagian daripada prosedur pendaftaran produk baru, yang akan kami jalankan di Israel tahun ini dengan kerjasama Rafa. Melalui akses kepada inhaler ganja, dan tertakluk kepada cadangan pakar perubatan, kami berusaha untuk membantu lebih ramai pesakit yang menderita sakit akut. Inhaler akan memberikan pesakit yang tidak dapat atau tidak mahu merokok hak untuk dirawat secara konsisten dan tepat. “

Bagaimana Ia Berfungsi?

Kebanyakan anda mungkin biasa dengan inhaler tradisional yang digunakan oleh pesakit asma dan mereka yang mempunyai masalah pernafasan. Bagaimanakah inhaler standard berbeza daripada inhaler ganja walaupun? Sebagai permulaan, semua inhaler ganja mengandungi vaporizer yang dilampirkan, yang membolehkan pesakit perubatan mengisi dos idealnya untuk mengekstrak atau menumpukan ganja, yang kemudian akan dihirup.

Ekstrak ganja atau pekat yang ditambahkan ke dalam vaporizer akan mengandungi dos diukur bahan aktif. Akibatnya, akan ada kekeliruan sedikit mengenai dos kerana pesakit boleh memilih dos yang diingini dan bukannya pra-dipilih untuk mereka.

Siapa Boleh Mendapatkan Manfaat Penghisap Cannabis?

Salah satu tujuan utama penyedut inhaler ganja adalah untuk menawarkan cara baru bagi orang untuk mendapatkan bantuan perubatan dan terapeutik daripada ganja dan kanunabinoid yang berbeza. Individu yang mempunyai kanser, pelbagai bentuk kesakitan, penyakit terminal, dan juga asma boleh mendapat manfaat daripada menggunakan inhaler ini. Daripada mengalami kerengsaan tekak dan / atau kesukaran bernafas yang kerap disebabkan oleh merokok, individu boleh mengambil dos yang diukur secara tepat di dalam ekstrak ganja atau berkonsentrasi untuk mengalami kelegaan yang mereka perlukan.

Baca juga  Video 'Cacing' Dalam Kepala Udang Adalah Kelongsong Spermatozoa, Bukannya Cacing

Di samping itu, mereka yang mempunyai keadaan, penyakit dan / atau penyakit yang melemahkan atau hampir melemahkan mungkin akan mendapat faedah daripada menggunakan inhaler ganja sebaik sahaja ia tersedia. Kemudian, jika individu tidak mahu menunggu lebih daripada sepuluh minit atau lebih untuk meraih faedah yang mereka perlukan dari kanabis, inhaler ganja boleh digunakan untuk mengalami bukan sahaja pelepasan cepat bertindak, tetapi juga peningkatan yang baik.

Tarikh Debut Digunakan untuk Penyedut Ganja

Tambahan pula, inhaler ganja akan dipromosikan dan dipasarkan oleh Rafa Pharmaceuticals sementara ujian klinikal sedang dijalankan di Israel. Panaxia Pharmaceuticals juga menyatakan bahawa mereka merancang secara rasmi mengedarkan inhaler ganja mereka di bawah jenama Rafa Pharmaceuticals.

Bilakah inhaler ini boleh didapati kepada orang ramai? Setakat ini, ia telah dilaporkan bahawa mereka mungkin akan dijual di pelbagai farmasi Israel tahun ini. Dengan preskripsi atau cadangan spesialis perubatan, penduduk Israel akan dapat menggunakan alat peredam ganja pada tahun ini untuk melihat bagaimana ia boleh membantu mereka.

Sekiranya semuanya berjalan seperti yang dirancang dengan ujian klinikal Israel dan jika inhaler ganja boleh didapati di khalayak ramai di farmasi Israel tahun ini, adakah anda akan mempertimbangkan untuk mencuba jika anda mempunyai peluang? Jika ya, apakah sebab anda memberi peluang itu? Marilah kita tahu pemikiran anda tentang produk inovatif ini dalam komen di bawah!

Lihat cara merawat kanser dengan herba lain dari artikel ini. Daun Rerama Hijau Boleh Merawat Kanser Dan Pelbagai Penyakit

Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *