Cari...

Entertainment

Hidung Kembang Kuncup Itu Tanda Anda Menipu- Kajian

Kongsi

Hidung kembang kuncup menunjukkan anda menipu? Semua orang pernah menipu, ianya bukanlah perbuatan yang baik diamalkan tetapi rasanya tidak salah menipu dam keadaan darurat kan?

Berbohong merupakan perilaku yang tidak baik. Tetapi, tidak dinafikan bahawa setiap manusia pasti pernah berbohong, paling teruk pun sekali. Dan ada juga manusia yang seringkali berbohong. Golongan ini dikenali sebagai Si Pembohong!

Mungkin sesetengah daripada kita suka menipu namun sukar menutup penipuan tersebut. Jika anda rasa anda sudah berjaya, ketahuilah bahawa ada diantara mereka mampu menjangkakan bahawa anda sebenarnya sedang berlakon dan berpura-pura.

kajian pakar penyelidik Gomez Milan & Elvira Salazar Lopez dari University of Granada’s Department Of Experimental Psychology (2012), Bila menipu, suhu di hidung seseorang akan meningkat secara tidak langsung bahasa tubuh akan mempengaruhi terutama di hidung.

hidung kembang
Foto: hellosehat.com

Hidung Kembang Kuncup Tanda Menipu

Juga menurut Sangeeta Krishnasamy (actress) 2018, semasa ditemubual di WHI tv3 juga berpendapat jika seseorang itu menipu akan dapat dikenalpasti dari hidungnya.

Jadi sekarang ini rata-rata akan mengawal bahasa badan yang lain seperti mata, mulut, percakapan dan lain-laintapi tidak sedar bahasa badan hidung ini lebih ketara dan hanya orang lain yang akan perasan bukan diri sendiri. Jaga-jaga, jangan berbohong.

hidung kembang
Foto: Hipwee

Apabila seseorang itu berbohong, tisu-tisu erektil pada hidungnya akan dipenuhi darah menyebabkan ianya membesar. Fenomena ini juga dikenali sebagai kesan pinocchio. Jadi, apabila si dia bercakap dengan anda dan kerap menyentuh hidung yang tidak gatal, sebenarnya ada sesuatu yang diselindungkannya.

Sekarang zaman ilmu yang meluas, semua orang mampu belajar bagaimana taknik mengesan penipuan. Jadi jika hendak menipu pastikan anda sudah siap sedia untuk diuji ya. Sekian petikan dari Bm.cari.com.my.

Baca juga  Reka Bentuk Tandas Unik, Idea Pelik Dan Menakutkan

Lagi artikel berkenaan dengan Ketahui Personaliti Lelaki Melalui Bentuk Hidung

Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *