Cari...

Entertainment

Hidung Kembang Kuncup Itu Tanda Anda Menipu- Kajian

Kongsi

Semua orang pernah menipu, ianya bukanlah perbuatan yang baik diamalkan tetapi rasanya tidak salah menipu dam keadaan darurat kan?

Mungkin sesetengah daripada kita suka menipu namun sukar menutup penipuan tersebut. Jika anda rasa anda sudah berjaya, ketahuilah bahawa ada diantara mereka mampu menjangkakan bahawa anda sebenarnya sedang berlakon dan berpura-pura.

kajian pakar penyelidik Gomez Milan & Elvira Salazar Lopez dari University of Granada’s Department Of Experimental Psychology (2012), Bila menipu, suhu di hidung seseorang akan meningkat secara tidak langsung bahasa tubuh akan mempengaruhi terutama di¬†hidung.

Foto: hellosehat.com

Juga menurut Sangeeta Krishnasamy (actress) 2018, semasa ditemubual di WHI tv3 juga berpendapat jika seseorang itu menipu akan dapat dikenalpasti dari hidungnya.

Jadi sekarang ini rata-rata akan mengawal bahasa badan yang lain seperti mata, mulut, percakapan dan lain-laintapi tidak sedar bahasa badan hidung ini lebih ketara dan hanya orang lain yang akan perasan bukan diri sendiri. Jaga-jaga, jangan berbohong.

Sekarang zaman ilmu yang meluas, semua orang mampu belajar bagaimana taknik mengesan penipuan. Jadi jika hendak menipu pastikan anda sudah siap sedia untuk diuji ya! Sekian petikan dari Bm.cari.com.my

Baca juga  Kena Paksa Poligami Oleh Isteri, Suami Jadi Bingung
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *