Cari...

Gaya Hidup Living Sains

BlackFly adalah Kereta Terbang Pada Masa Akan Datang

Kongsi

Mereka telah bermimpi tentang masa depan dengan kereta terbang sejak Hanna Barbara memperkenalkan kami kepada The Jetsons. Walaupun kebanyakan pengeluar tertumpu pada mencipta kereta memandu sendiri, satu syarikat masih berusaha untuk menjadikan kereta terbang pertama di dunia. Pembuka permulaan California baru-baru ini melancarkan BlackFly, yang nampaknya “ultralight pertama di dunia semua pesawat berlepas dan mendarat (VTOL) menegak sayap tetap elektrik.” Dan anda tidak akan memerlukan lesen juruterbang untuk memandu.

Kenderaan itu, yang kelihatan seperti salib antara bot dan pesawat, boleh bergerak sejauh 25 batu pada kelajuan 62mph. Walaupun kenderaan single-seat tidak menghendaki anda mempunyai lesen perintis, anda perlu melengkapkan peperiksaan bertulis Pilot Persendirian FAA bersama-sama dengan latihan membiasakan kenderaan dan pengendali kenderaan yang diperintahkan oleh syarikat, memastikan pemandu mempunyai idea tentang apa yang mereka melakukan. Bagi pengisian, syarikat itu menawarkan pilihan Super Charging yang memerlukan kurang dari setengah jam untuk mengisi semula baterinya.

Jadi bagaimana dengan keselamatan? Kenderaan ini mempunyai pilihan geofensi untuk memastikan penonton tetap berada di kawasan yang telah ditetapkan. Terdapat juga butang pulang balik ke rumah dan pilihan payung terjun balistik sekiranya semua yang lain gagal. Kayu jepit, yang digunakan untuk mengawal kereta, memberi anda kawalan penuh. Jadi, jika anda berhenti di tengah-tengah udara, pesawat itu membeku di udara. Bunyi seperti syarikat memastikan memastikan kenderaan itu selamat, tetapi ia masih sesuatu yang berhati-hati.

Selain daripada menjadi kereta paling keren di blok itu, syarikat itu melihat BlackFly sebagai satu cara untuk menangani masalah kesesakan lalu lintas yang semakin meningkat. “Kenderaan kami dimaksudkan untuk membebaskan orang ramai daripada sekatan perjalanan jalan dua dimensi dengan membuka dunia baru penerbangan tiga dimensi yang tidak dicuba,” kata laman web Opener. “Kompak dan mudah, kenderaan kami merintis era baru perjalanan bebas tekanan.”

Baca juga  Fesyen Muslimah Yang Mampu Menarik Perhatian Jejaka

Pembuka telah bekerja di BlackFly secara senyap-senyap selama sembilan tahun yang lalu, dan mereka hampir bersedia untuk memukul pasaran pengguna. Syarikat itu berkata kereta itu akan siap dijual pada tahun depan dan akan menelan harga kereta SUV. Setakat ini kenderaan itu telah mengagumkan Larry Page aka pengasas bersama Google. Halaman sedang membiayai syarikat. Dia juga di belakang Kitty Hawk, permulaan yang berbeza yang sedang menguji pesawat peribadi di Las Vegas.

Bolehkah ini menjadi masa depan memandu? Hakikatnya anda tidak memerlukan lesen perintis adalah membimbangkan. Adakah ujian bertulis benar-benar cukup untuk memastikan seseorang bersedia untuk terbang kenderaan ini? Dan hanya kerana syarikat itu disediakan tidak bermakna FDA dan bandar-bandar akan membenarkan kenderaan itu. Plus, jika BlackFly mendapat cukup popular tidak akan langit menjadi sesak seperti lebuh raya? Seolah-olah masih banyak kinks untuk bersenam sebelum kita bersedia untuk melanda langit.

Sumber: www.element14.com

Tag:

Anda mungkin juga meminati

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *