Cari...

Info Menarik Psikologi

Aplikasi Tik Tok Dan Musically Buat Ramai Remaja Jadi Mental

Kongsi

Memang tidak salah untuk berhiburan, namun sekarang sudah melampaui batas. Kadang kala, yang perempuan sudah hilang malunya untuk ditonton kebodohan nya dan diketawakan oleh orang ramai supaya nak likes yang banyak. Perangai mereka semakin menjadi-jadi bila mereka ada kumpulan mereka tersendiri.

Apa itu Tik Tok?

Tik Tok adalah aplikasi yang menyediakan kesan istimewa yang unik dan menarik yang boleh digunakan oleh pengguna dengan mudah supaya mereka dapat membuat video pendek dengan hasil yang sejuk yang dapat dipamerkan kepada rakan atau pengguna lain.

Aplikasi video sosial pendek ini mempunyai banyak sokongan muzik supaya pengguna dapat melakukan persembahan mereka dengan tarian, gaya bebas, dan banyak lagi supaya ia menggalakkan kreativiti pengguna untuk menjadi penerbit video pendek.

Ada pandangan beberapa pihak yang mengatakan bahawa;

tiktok dengan musically memang bawak pengaruh yang besar dalam generasi muda. yela cuba tengok dekat instagram tu bile bukak je explore berlambak video tiktok and musically yang entah pape. pastu tengok budak perempuan menari joget sana sini dengan lelaki pulak tu, tapi pakai tudung. buat malu kaum je haih . rosak akhlak gitu. macam dah tak kesah kalau ade orang tegur diorang. kene marah balik adela.

Afiqah Diyana 

Lagi baca pandangan beliau:

honestly in my opinion, apps ni buat generasi muda jadi self obsessed. sebab dorang focus kat diri sendiri. masing-masing nak tarik followers, buat video cringe, i honestly feel sad for the young generation. im not saying that i’m better than them but benda ni buat masa and sia-sia 

Sabrina Hidayat

Budak-budak yang main aplikasi yang mengerikan ni mostly terikut-ikut dengan kelakuan kawan-kawan, artis-artis dan budaya asing. Bila diorang buat benda-benda yang viral ni, walaupun pelik, semuanya nak ikut. Jadi kesannya, otak mereka mungkin akan sedikit benak, asyik fikir macam mana nak famous, macam mana nak buat tarian seterusnya. Belajar pun entah ke mana. Mula la result berubah, lastly salahkan pihak lain, salahkan sekolah, salahkan ibu bapa, lagi dahsyat salahkan takdir, salahkan tuhan. Kesan lain, bila diorang ni semakin membesar, diorang ni merupakan bakal pemimpin. Nak ke kita tengok instafemes, budak main tik tok jadi menteri?

Muhammad Iman

Nak kata mereka normal, orang lain pun ada juga smartphone, tak lah over sangat sampat tak ingat dengan dunia realiti lagi? Oleh itu, boleh dikatakan mereka menghidapi penyakit mental diparas yang tak seberapa nak nampak. Tunggu dia mula meracau sorang-sorang, tu dah kritikal. Haha.

Baca juga  Khasiat Kunyit Hitam Untuk Viagra Semula Jadi, Saraf dan Membina Otot

Sumber: gadgetren.com

Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *