Cari...

Antarabangsa Teknologi

Antara Model Kereta Masa Depan Yang Sangat Canggih

Kongsi

Kereta canggih? Banyak kereta yang canggih yang membuatkan diri anda rasa sangat mewah, namun apa kan daya bajet tak ada kan? Tapi tak mengapa, cukuplah sekadar lihat dahulu, dan semak fungsi-fungsi yang ada pada kereta canggih ini. Mana tahu bila ada rezeki, kita dapat capai apa yang kita impikan.

Kereta Canggih

Banyak pengeluar kereta menghasilkan kereta-kereta dengan unsur-unsur masa depan yang sangat menarik. Antaranya kereta yang mampu terbang, ada juga kereta darat yang boleh berjalan sendiri. Disini ada senarai kereta-kereta mewah yang membuatkan anda rasa gempak, wow! dan tak tahu lah nak cakap macam mana. Yang penting, ianya hebat dan super cool yo!

Audi ATOM

kereta canggih
Foto: motor1.com

Audi sedang menjalani pengubah suaian yang sangat serius mengikut ciri-ciri masa depan. Marque Jerman menjanjikan Model 12 EV yang terbaru pada tahun 2025. Dengan versi kereta baru seperti A4, A7, dan A8 semuanya telah diperkenalkan, hanya masa sebelum kereta sport R8 yang lama disukai masih berjalan dengan kadar yang sama dan sedang dikemas kini. Persoalannya, apakah yang bakal dilakukan oleh R8 yang baru nanti? Sama-sama kita nantikan.

Pereka kereta yang berkonsepkan ala Rusia, Konstantin Pankratov (dengan cara Behance) menganggap dia mempunyai jawapan kepada soalan itu. Konsep Audi ATOM yang berpusat di R8 itu menghasilkan beberapa persamaan dengan model semasa, tetapi menghasilkan kereta sport yang lebih moden.

Bentley EXP 100 GT Debuts

kereta canggih
Foto: youtube.com

Bentley meraikan ulang tahun ke-100nya. Dengan meninjau semula masa lalu, syarikatnya sedang mencari konsep kereta yang ke arah masa depan dengan konsep EXP 100 GT yang autonomi. Dilancarkan di ibupejabat Bentley di Crewe, konsep ini satu-satunya membayangkan seorang penari agung ultra-mewah untuk tahun 2035. Dan ia sangat menakjubkan jika dilihat dari setiap sudut.

Baca juga  HuaWei Tidak Lagi Boleh Guna FB Apps

Menggabungkan ciri-ciri Bentley ironik dengan ciri-ciri futuristik, konsep EXP 100 GT mempunyai rupa yang menakjubkan. Gril jejaring yang besar (terdiri daripada 6,000 mentol LED), dipisahkan oleh sekeping tembaga yang tipis, menyerlahkan lagi keanggunannya. Lampu depan adalah merupakan gaya tradisional Bentley dua bulat untuk sesuatu yang lebih diperkemas. Namun, daripada semua itu, satu ciri yang membuat Bently kekal dengan penampilannya iaitu kereta yang dipasang hood.

Mercedes Eq Silver Arrow

kereta canggih
Foto: marca.com

Kereta EQ Silver Arrow menunjukkan kereta sangat unik di mata dunia. Kenderaan ini mempunyai satu tempat duduk merupakan suatu penghormatan kepada pembeli yang suka berseorangan.

Kereta ini direka bertujuan untuk kepantasan dan keseronokan ketika memandu. Ia merangkumi konsep mewah dan memberikan gambaran tentang masa depan. Oleh itu, kereta ini mempamerkan reka bentuk ideal produk EQ dengan teknologi paling terbaru.

Jenama EQ dibentuk oleh Avant Garde, estetika yang unik dari Progressive Luxury. Idea ini timbul dari gabungan keindahan yang tidak diketahui sebelum ini, menampakkan unsur-unsur digital dan analog yang “sedar” (kereta yang mempunyai kesedaran sendiri iaitu sistem AI) serta gabungan reka bentuk intuitif dan fizikal yang lancar.

Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *