Jemaah Tabligh Berjaya Beli Bangunan Untuk Dijadikan Masjid Di Barcelona

Share

Awalnya, bangunan adalah sebuah ruko lalu dibeli dan dijadikan masjid. Alhamdulillah masjid ini sudah hidup 5 amal dan banyak pekerja dakwah muda disana, asbab kerja dakwah di masjid masjid ini hidup maka banyak warga Barcelona yang masuk Islam. Masya Allah.

Foto ini kiriman dari jamaah malaysia yang sedang gerak di sana. Oh ya yang berbaju hitam memang penampilannya biasa aja tetapi warga Malaysia mengenal beliau sebagai salah seorang pesyarah senior di UTM (Universiti Teknologi Malaysia) namanya Dr. Md.Sah Hj Salam, beliau PhD di bidang ilmu Komputer.

Bangunan ini pada asalnya sebuah kedai runcit dan kemudian dibeli dan dijadikan sebuah masjid. Alhamdulillah, masjid ini tbanyak pekerja dakwah muda di sana, asbab dakwah bekerja di masjid, ramai warga Barcelona yang masuk Islam. Masya Allah.

Foto ini dihantar dari jemaah Malaysia yang bergerak di sana. Oh ya, mereka yang berpakaian hitam hanya normal, tetapi rakyat Malaysia mengenalnya sebagai pelajar senior di UTM (Universiti Teknologi Malaysia), Dr. Md.Sah Hj Salam. Beliau memiliki PhD dalam Sains Komputer.

Beliau sedang khuruj 4 bulan di Barcelona pada tahun 2013 lalu, dan inilah Masjid Tariq bin Ziyad.

Dia bertanggungjawab selama 4 bulan di Barcelona pada tahun 2013, dan ini adalah Tariq bin Ziyad Mosque. Alhamdulillah, Islam memasuki Barcelona. Semoga ajaran Allah meluas juga di sana dan di seluruh dunia. Insyaallah.

Sumber: Da’i Dakwah Wa Tabligh – Jamaah Tabligh