Cari...

Kesihatan Kulinari

4 Cara Untuk Kenalpasti Gula-Gula Himalaya Palsu

Kongsi

Barangan palsu merupakan barangan tiruan yang menyerupai barangan yang sebenar, namun kualitinya mungkin berbeza. Apa yang kita takutkan adalah bahan-bahan yang digunakan untuk membuat gula-gula tersebut takut bahan terlarang. Maka, berhati-hati dengan barang tiruan ini.

Sebelum ini gempar desas-desus beberapa produk makanan yang telah ‘diklonkan’ dengan menggunakan ciri-ciri fizikal sama namun bukan daripada pengeluar asal.

Gula-gula Himalaya Salt terkenal dalam kalangan Malaysia sejak daripada dulu lagi dan antara yang mendapat sambutan orang ramai.

Terbaru, pihak syarikat BIG FOOT Malaysia yang berpengkalan di Tampin mengeluarkan beberapa siri kenyataan dan perbezaan gula-gula jenis Himalaya Salt yang telah ditiru.

Melalui perkongsian mereka melalui Facebook rasmi BIG FOOT Malaysia, orang ramai boleh membezakan produk itu dengan empat cara.

1. Perbezaan Jenis Font

Foto: siakapkeli.my

2. Alamat Syarikat

Foto: siakapkeli.my

3. Kenyataan pembuatan (manufacture)

Foto: siakapkeli.my

4.Gaya cetak

Foto: siakapkeli.my

Pengguna dalam pada itu rata-rata terkejut dan akan mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengelakkan pembelian barangan makanan palsu. Cuba lihat komen netizen tentang barangan palsu.

Bahaya barangan tiruan masuk kedalam anggota badan takut menjadi kemudaratan untuk kesihatan. Jadi sama-sama kita sebarkan supaya tidak terkena kepada saudara mara kita.

Baca juga  Cara Untuk Mengatasi Tidur Berdengkur
Tag:

Tinggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *