Cerita Menarik

Koleksi Cerita-Cerita Yang Menarik Dan Informasi Masa Kini

Month

July 2017

Kisah Nabi Adam

Nabi Adam As  Allah SWT berkehendak untuk menciptakan Nabi Adam. Allah SWT berfirman kepada para malaikat: “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan khalifah di bumi. ” (QS. al-Baqarah: 30) Terdapat perbedaan pendapat berkenaan dengan makna khilafah (perihal menjadi khalifah) Nabi Adam. Ada… Continue reading →

Banyak-Banyak Bapak, Bapak Sapa Lagi Power?

Nak di jadikan cerita, ada 3 sahabat selalu tidak mahu mengalah tentang sesuatu. Kalau hal bermain, sorang-sorang memang tak nak mengalah. Masing-masing menunjukkan kehebatan masing-masing. Pada suatu hari, 3 orang sahabat ini berjalan-jalan dan terjumpa sebuah pokok sesuai untuk berteduh…. Continue reading →

Nasib Si Badak Sumbu (lawak!)

Nasib Badak Al-hikayat, dalam sebuah hutan ada seekor badak sumbu dan seekor monyet. Mereka ni memang tak pernah baik, selalu jer bertengkar.. Pada suatu hari, sedang mereka bertengkar, mereka terjumpa sebuah pelita ajaib. Dipendekkan cerita, setelah digosok (jangan tak gosok)… Continue reading →

Eksperiment: Bahayanya Air Ketum

Kelantan dan Terengganu terkenal dengan penagihan air ketum. Suatu hari dalam perhimpunan mingguan sebuah sekolah di Terengganu, seorang pengetua memberi nasihat tentang bahaya air ketum. Pengetua membuat eksperimen ringkas dengan membawa sebotol air ketum dan sebotol air mineral biasa. Pengetua… Continue reading →

Lawak Orang Pandai Komputer Je Tahu

Apabila “direct translate” digunakan oleh kebanyakan orang yang tidak tahu bahasa Inggeris langsung mengubah maksud sebenar nya. Beginilah akibatnya orang Melayu yang tidak tahu Bahasa Inggeris  menterjemahkan istilah-istilah Komputer. Istilah Hardware: barang keras Software: barang lembut Joystick: batang bahagia Plug… Continue reading →

Ini Antara Sebab Anda Senang Dihinggapi Nyamuk

Anda tentu tidak gemar apabila sering diganggu nyamuk tidak kira di mana anda berada. Malah di antara ramai-ramai orang yang berada di suatu tempat, hanya anda yang kerap diganggu nyamuk. Sebenarnya, ini bukan perkara aneh kerana nyamuk memang memilih mangsanya… Continue reading →

Kisah Benar: KES CUBAAN ROGOL DI STESEN MINYAK

Kisah ini mengenai kes cabul dan rogol di stesen minyak dan semoga kisah ini mendapat memberi pengajaran kepada kita supaya sentiasa berjaga-jaga setiap kali hendak ke tandas awam. Mari kira baca kisah ini selanjutnya: CUBAAN CABUL DAN ROGOL DI STESEN… Continue reading →

Mati Disebabkan Mempunyai Habbits Melihat Telefon Semasa Tidur

Kebelakangan ini, Tiongkok sedang dihebohkan oleh sebuah berits tentang kematian ibu muda. Kisahnya, ia di temukan meninggal dalam keadaan berbaring di ranjang, dengan matanya terbuka sambil melihat handfon yang digenggamannya. Ibu muda ini bernama Tung. Usianya baru 27 tahun, dan… Continue reading →

Nilai Sebuah Lukisan Yang Rosak Dengan Nyawa Sendiri

Suatu hari ada seorang pelukis terkenal sedang menyelesaikan lukisannya dan lukisan ini adalah lukisan yang sangat bagus. dan lukisan ini dipakai pada saat pernikahan putri diana. Sang pelukis ketika menyelesaikan lukisannya sangat senang dan memandangi lukisan yang berukuran 2×8 m… Continue reading →

Bila Lelaki Melatah?

Melatah seringkali dikaitkan dengan orang Melayu terutama golongan wanita. Tindakan spontan seseorang itu melatah sememangnya sukar diduga. Tetapi bayangkan sekiranya latah itu terkeluar daripada mulut atau tindakan seorang lelaki? Pastinya tumpuan orang disekeliling terarah kepada mereka. Namun ada juga yang… Continue reading →

© 2017 Cerita Menarik — Powered by Powered by WordPress.com.

Theme by Anders NorenUp ↑