Ramai lelaki inginkan perempuan yang rajin untuk dijadikan isteri. Hal ini kerana didalam setiap naluri lelaki pasti menginginkan pasangannya rajin untuk membuat kerja-kerja rumah, memasak untuknya, dan menguruskan anak-anak di saat lelaki keluar mencari rezeki. Zaman sekarang, kebanyakkan perempuan ramai yang malas untuk berbuat demikian. Banyak perkara yang menyebabkan perempuan malas untuk melakukan perkara-perkara ini padahal apabila seseorang perempuan itu rajin, boleh menambahkan perasaan cinta si suami itu. Faktor utama menyebabkan perempuan itu malas:

1. Mereka lebih suka di manja.

-melakukan aktiviti kegemaran mereka seperti menonton tv, bergossip, membeli belah, melihat barangan kecantikkan, dan sebagainya adalah sifat semula jadi mereka.

 

2. Tidak mahu dirinya nampak selekeh.

-banyak perempuan enggan untuk melakukan kerja-kerja rumah seperti mengemop, menyapu, mengemas, dan menggilapkan sesuatu.

  • Itulah hakikatnya, “NAMUN” PEREMPUAN JADI RAJIN BERSEBAB. ADA PENYEBAB PEREMPUAN ITU MENJADI SEORANG YANG RAJIN.

Antara sebab-sebab membuatkan perempuan itu rajin.

1. Lelaki.

Melihat kepada kekemasan pada lelaki membuatkan perempuan terikut-ikut akan perbuatan si lelaki itu. Lebih-lebih lagi jika lelaki itu adalah buah hatinya. Lelaki mendorong perempuan bersikap rajin apabila sudah mempunyai pasangan hidup. Jiwanya yang tak karuan membuatnya melakukan apa saja demi mendapat perhatian dari si lelaki. Mereka bersifat inginkan pujian, dan suka di manjai lalu meningkatkan kebolehan memasak dan mengemas.

2. Kecantikkan.

Perempuan itu mengambil berat tentang kecantikkan dirinya supaya mendapat perhatian oleh lelaki supaya dia rasa menyerlah dan mengkagumkan lelaki itu.

Hal ini adalah sifat semula jadinya untuk tampil bergaya dengan bajunya,pakaiannya, makeupnya.

Akan tetapi, banyak-banyak lelaki lebih suka perempuan yang nampak neutral. Iaitu kecantikkan dalaman dan luaran secara semula jadi. Cukup make up yang ringkas seperti pelembab bibir.
Malas boleh bertukar rajin apabila ada dorongan.

 

Sumber: Internet