Cerita Menarik | Koleksi Cerita-Cerita Menarik, Info Menarik Dan Berita-Berita Semasa

Cerita Menarik

Koleksi Cerita-Cerita Menarik, Info Menarik Dan Berita-Berita Semasa

Cerita Pendek: Jenaka Pendek Untuk DiSebarkan Kepada Rakan-Rakan

Di sini ada beberapa cerita pendek yang lucu boleh dijadikan status facebook anda untuk menghiburkan rakan-rakan anda. PUKUL BERAPA BUKA? Pada suatu tengah malam telepon di rumah seorang pustakawan berdering. “Pukul berapa perpustakaan akan di buka?” seorang pemuda di hujung… Continue Reading →

Cerita Pendek: Terkantoi Makan Di Bulan Puasa / Ramadan

  ali dan ahmad baru je bangon tdo selepas selesai menapak khemah smlm…… ahmad: waaahh… bestnyer la tdo.. sejuk gler.. lapar la pulak.. ali: ko ni tgh2 hari da bising.. kalu lapar mkn je la megi tu.. aku nk smbung… Continue Reading →

Cerita Pendek: Kisah Kentut Semasa Mesyuarat Guru

Tiba-tiba, terdengar bunyi “phooooott” disusuli aroma yang kurang enak. Lalu masing-masing memberikan komen: Guru Maths: Hmmm … Sesuatu yang tidak boleh didarab namun baunya boleh dibahagi2. Guru Muzik: Wahh … Bunyi nadanya terletak pada chord C MAJOR. Guru Fizik: Itu… Continue Reading →

Cerita Pendek: Berterus Terang Sebelum Kahwin

Sayang…. sebelum kita nikah esok, biarlah abang berterus terang “Kenapa bang?” Lihat gambar ni “Siapa wanita ni bang?” Wanita ni sebenarnya … isteri abang. Bila kita nikah esok, sayang akan jadi isteri kedua abang. Sayang marah tak? “Abang…. demi cinta,… Continue Reading →

Cerita Pendek: Kisah Bagaimana Orang Gila Boleh Jadi Gila

Seorang doktor bertanya kepada pesakitnya: Bagaimana awak boleh jadi gila? Pesakit itu pun menjawab: Beberapa tahun lalu saya menikah dengan seorang janda. Dia ada seorang anak perempuan berumur 20 tahun. Abah saya seorang duda. Tiba2 dia meminang dan menikah dengan… Continue Reading →

Cerita Pendek: Dengar Dahulu Penjelasan Sebelum Marah

Aku tiba di rumah setelah penat berkerja seharian. Aku melunjurkan kaki di atas sofa. Isteri memberi aku segelas air. Anak lelaki ku memberi sehelai kertas. English. 17 /100 BM. 35/100 Agama. 45/100 Sejarah 48/100 Geografi. 38/100 Maths. 40 /100 Gen.Science… Continue Reading →

« Older posts

© 2018 Cerita Menarik — Powered by WordPress.com.

Theme by Anders NorenUp ↑